Ergonomija na delovnem mestu

Svetila za pisarne in poslovne prostore

Delovno okolje vpliva na človeka in njegovo delovno sposobnost ter storilnost. Svetloba, kot eden od prostorskih dejavnikov ima pri tem zelo pomembno vlogo in je ključni element ergonomije delovnega mesta. Osvetljenost pisarniških delovnih mest mora biti zato optimalno prilagojena vrsti dela.

Galerija

Možnost izbire med različnimi tipi pisarniških svetil.

Osvetlitev delovnega mesta brez bleščanja in utripanja.

Enakomerna, homogena osvetlitev delovne površine, brez ostrih senc.

Visoka svetilnost.

Varčna poraba energije z najnovejšo LED tehnologijo.

Možnost ročne ali avtomatizirane regulacije svetlobe – do 70% prihranek električne energije.

Vsi izdelki so izdelani skladno z uveljavljenimi standardi za kakovost in varnost na delovnem mestu ter z vso skrbnostjo za varovanje okolja.

V podjetju Interteam nudimo pisarniška svetila nemškega podjetja Waldmann, ki je eden izmed vodilnih proizvajalcev svetil in svetlobnih rešitev na svetu ter sinonim za kakovost in zanesljivost. Vsi izdelki so izdelani skladno z uveljavljenimi standardi za kakovost in varnost na delovnem mestu ter z vso skrbnostjo za varovanje okolja.

Glede na posamezne zahteve na delovnem mestu ter možnosti, ki jih ponuja prostor, lahko izbirate med prostostoječimi svetili, stropnimi svetili (viseča svetila, nadgradna in vgradna svetila), stenskimi svetili in namiznimi svetili (na podstavku ali pritrjenimi na mizno ploščo).

Svetila so na voljo v različnih funkcijskih izvedbah:

  • ročno vklapljanje in izklapljanje,
  • ročno zatemnjevanje, ali
  • popolnoma avtomatizirano senzorsko delovanje, ki deluje v odvisnosti od prisotnosti uporabnika in intenzitete naravne dnevne svetlobe.

Waldmann ponuja optimalno rešitev razsvetljave delovnih prostorov z indirektnimi svetili, pri katerih se pretežni del svetlobe (cca. 50 – 70%) distribuira indirektno v strop, ki s tem postane navidezni vir svetlobe, manjši del svetlobe (cca. 30 – 50%), ki pripomore k intenziteti pa se preko specialnih razprševalnih leč, oz. zaslonov distribuira direktno navzdol. Rezultat predstavlja enakomerno razpršena in homogena osvetlitev prostora, brez ostrih senc in bleščanja, ki je še posebej neugodno pri delu ob računalniških zaslonih.
Sodobna pisarniška svetila z najsodobnejšo LED tehnologijo so tudi energetsko zelo učinkovita.

Blagovne znamke

Celoten nabor svetil za pisarne in poslovne prostore, ki jih nudimo v podjetju Interteam si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev.

Waldmann

Povezani dokumenti

Blagovne znamke

Celoten nabor izdelkov, ki jih nudimo v podjetju Interteam si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev.