Ergonomija na delovnem mestu

Thonet

Podjetje Thonet, ki ga je leta 1819 ustanovil Michael Thonet velja za najstarejšo industrijsko pohištveno blagovno znamko na svetu, ki se je v zgodovino oblikovanja zapisala z resnično revolucionarnimi novostmi.

Galerija

Med številne inovacije, ki jih je razvil Thonet in s katerimi se je zapisal v zgodovino oblikovanja in proizvodnje sodobnega pohištva velja izpostaviti še posebej dva mejnika.
S posebno inovativno tehniko krivljenja masivnega lesa je bila prvič omogočena proizvodnja serijskega pohištva. Znameniti kavarniški stol št. 14, ki ga Thonet proizvaja še danes pod imenom št. 214, velja tako za najuspešnejši, množično proizveden industrijski izdelek na svetu. Z njim se je začela zgodovina sodobnega pohištva.
Drugi mejnik, ki velja za konstanto v Thonetovi proizvodnji, je pohištvo iz jeklenih cevi. V tridesetih letih prejšnjega stoletja je bil Thonet največji proizvajalec tovrstnega inovativnega pohištva, ki so ga zanj oblikovali svetovno priznani arhitekti iz Bauhaus obdobja, kot so Mart Stam, Marcel Breuer, Ludwig Mies Van der Rohe, Le Corbussier in drugi. Številni modeli, ki jih Thonet proizvaja še danes, veljajo za kultne izdelke v zgodovini oblikovanja. Mednje sodi tudi stol S33, ki ga je oblikoval Mart Stam, in ki velja za prvi konzolni stol na svetu.

Podjetje ohranja tradicijo sodelovanja z vrhunskimi oblikovalci in proizvodnjo inovativnih izdelkov, ki izstopajo s svojo brezčasnostjo oblikovanja, trajnostjo, trpežnostjo ter visoko kvaliteto materialov.
Danes proizvaja Thonet poleg »klasičnega« pohištva iz krivljenega lesa in jeklenih cevi tudi visoko kvalitetno sodobno pohištvo za različne namene uporabe in različna okolja – tako poslovna, javna kot bivalna.

Več informacij o izdelkih in podjetju preberite na www.thonet.de

Povezani dokumenti

Blagovne znamke

Celoten nabor izdelkov, ki jih nudimo v podjetju Interteam si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev.