Ergonomija na delovnem mestu

Stoli za laboratorije

Uporaba stolov v laboratorijih ima posebne zahteve v zvezi z varnostjo, čistočo in uporabo materialov, nikakor pa ne smemo zanemariti tudi ergonomskega vidika stola.

Galerija

Odlična ergonomija, visoka kvaliteta izdelave, dolga življenjska doba.

Mehanizmi, ki omogočajo enostavno in hitro nastavitev različnih funkcij glede na naravo dela ter višino in težo uporabnika, ali avtomatsko prilagajanje teži uporabnika, idealno, kadar se na stolu izmenjuje več uporabnikov.

Različne variante modelov stola – s posebej oblikovanim hrbtnim naslonom, ki omogoča optimalno in neovirano premikanje rok in ramenskega obroča, s hrbtnim naslonom ali brez hrbtnega naslona, stol standardne višine ali povišan stol z obročem za noge, z ali brez opiral za roke, v oblazinjeni, delno oblazinjeni ali neoblazinjeni izvedbi.

Stabilno podnožje iz umetne mase, ojačane s steklenimi vlakni, litega aluminija ali jekla v različnih izvedbah.

Pri nekaterih modelih stolov možnost enostavne zamenjave oblazinjenega dela sedeža in naslona.

Prevodni materiali, ki preprečujejo nastanek elektrostatičnega naboja.

Vodoodporni in antibakterijski materiali, enostavni za nego in čiščenje.

Širok nabor barv in materialov.

Različni certifikati za kakovost, varnost pri delu in ergonomijo ter certificirani materiali, ki omogočajo ustrezno razgradnjo in predelavo brez onesnaževanja okolja.

V podjetju Interteam nudimo laboratorijske stole vrhunskega proizvajalca delovnih stolov Dauphin, ki ponuja širok nabor ergonomskih stolov, oblikovanih za specifične zahteve pri delu v laboratorijih:

  • stoli za uporabo v laboratorijih,
  • stoli za uporabo v »čistih« prostorih.

Stoli za uporabo v laboratorijih

Delo v laboratorijih zahteva izredno natančnost in koncentracijo, zato mora stol uporabniku omogočati maksimalno udobje in svobodo gibanja ter ustrezno ergonomsko držo v različnih položajih. Površina stola mora zagotavljati enostavno nego in čiščenje, materiali pa morajo zadostiti vsem higienskim standardom. Te zahteve so še posebej pomembne v medicinskih in farmacevtskih laboratorijih.

V podjetju Interteam nudimo laboratorijske stole vrhunskega proizvajalca delovnih stolov Dauphin, ki v svojih izdelkih izpolnjuje vse zgoraj naštete zahteve za laboratorijsko rabo. Stoli so narejeni iz vodoodpornih in antibakterijskih materialov, ki so enostavni za čiščenje.

Stoli so primerni za uporabo v različnih laboratorijih – v medicini, v farmacevtski in kemični industriji, v raziskovalni dejavnosti, šolskih laboratorijih, skladno s standardom DIN 68 877.

Stoli za uporabo v »čistih« prostorih

Opremljanje t.i. čistih prostorov v farmacevtski industriji in medicinskih laboratorijih zahteva posebno pozornost. Emisije, tudi najmanjših delcev, morajo biti ekstremno nizke, prav tako pa je pomembno, da oprema ne povzroča elektrostatičnega naboja.

Gladke površine, zatesnjeno oblazinjenje in zaprti mehanizmi, ki preprečujejo onesnaženje z najmanjšimi delci ter prevodni materiali, ki ne povzročajo elektrostatičnega naboja so zahteve, ki jim delovni stoli proizvajalca Dauphin, oblikovani posebej za t.i. čiste prostore, v celoti zadostijo. Vsi materiali so brezprašni, odporni na obrabo in enostavni za čiščenje. Seveda pa te stole odlikuje tudi odlična ergonomija, ki pripomore k zdravemu načinu sedenja.
Stoli so primerni za čiste prostore v skladu s standardom DIN EN ISO 14644-1 in DIN 61340-5-1 (ESD).

Blagovne znamke

Celoten nabor stolov za laboratorije, ki jih nudimo v podjetju Interteam si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev.

Dauphin

Povezani dokumenti

Blagovne znamke

Celoten nabor izdelkov, ki jih nudimo v podjetju Interteam si lahko ogledate na spletnih straneh proizvajalcev.